3 Webdesign trends voor 2013

2 min read - 16/05/2013

Auteur
AAEAAQAAAAAAAAIQAAAAJGZhMjU1MDVmLTEzNjMtNGIyMy1hZDE2LTVmOWJhMjZkN2I3Zg-1

Wat zijn de trends voor 2013 waar je als website-eigenaar of bureau echt niet meer onderuit kan? Wij zetten de 3 grootste trends op een rij die volgens ons echt een must zijn voor toekomstige websites en een grote impact zullen hebben op het gedrag van bezoekers.

 

1. Responsive ontwikkelt zich door

Mobiel website-gebruik nam al een vogelvlucht in 2012, maar 2013 is het jaar waarin een goede weergave van je website op deze toestellen geen pluspunt maar een must is. Een volledig responsive ontwerp van je website zorgt ervoor dat 1 website op zowel desktop, tablet en mobiel perfect toont. Denk aan automatisch aangepaste menustijlen, boxen die zich rangschikken naar de breedte van het scherm en footers die inhoudelijk veranderen per schermgrootte. Fish on Fire ontwikkeld responsive websites voor haar klanten en neemt graag uw website onder handen voor een perfecte weergave op pc, tablet en mobiel!

2. Minimalisme, niet per se minder

De tijd waarin u op uw website uitgebreid kan vertellen wat uw bedrijf allemaal bezighoud is echt voorbij, althans, voor het oog van de bezoeker! Volle pagina’s met lappen tekst en schreeuwende flash-buttons zijn in 2012 al langzaam aan vervangen door overzichtelijke pagina’s met een voor de gebruiker vriendelijkere lay-out. Deze trend is ontstaan uit het feit dat het gemakkelijker schaalbaar is en zich uitstekend leent voor responsive design. Daarbij staat een minimalistisch ontwerp garant voor minimale afleiding van hetgeen waar het om gaat: de bezoeker leiden naar conversie.

3. Storytelling, getekende stijl en verwassen kleuren

Websites die een verhaal vertellen, prachtig geïllustreerde one-pagers en zacht kleurgebruik. Het wordt naar hartenlust gecombineerd om de bezoeker een ervaring te bieden met een wow-effect en daarnaast een hoog terugkeergehalte creëren. 2013 wordt ook het jaar waarin de toonaangevende websites zich losmaken van ouderwetse menustijlen en navigatiepatronen.

Ontwikkelaar nodig die prachtige ontwerpen vertaalt naar technische mogelijkheden?

Fish on Fire is expert in de ontwikkeling van WordPress- en Joomla-websites. Het ontwerpen van prachtige designs laten wij daarom over aan designbureaus. Ken of ben jij eigenaar van een designbureau die de mooiste websites uit de hoge hoed tovert aan de hand van de laatste trends, maar een externe partij nodig heeft om deze designs om te zetten in net zo mooie (lees overzichtelijke+geavanceerde) coding? Neem dan eens contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Auteur
Sanne Bal

Sanne behoort tot de harde kern van Fish on Fire. Sanne is een ware UI specialist. Met haar creatieve geest is ze de 'handtekening' van Fish on Fire en helpt ze onze klanten om ook hun stijl te vinden.

Datum:

16/05/2013