Alles wat je wilt weten over iPhone 5

1 min read - 13/09/2012

Auteur
iphone-5-blog_e3aeb4974980ede79a0ca44baea794ab
Eindelijk is het dan zover! De nieuwe iPhone is geïntroduceerd. Vanaf 28 september is hij in Nederland en België verkrijgbaar voor een prijs van €679.

 

De iPhone 5 heeft een groter scherm, is lichter, dunner, is van glas en aluminium en draait op iOS 6. Het grotere scherm heeft meteen gevolgen voor het aantal apps dat in beeld is: in plaats van 4 rijen met iconen zijn er nu 5 rijen.

Wat betekent dit voor jou?

Apple’s eigen applicaties zijn al aangepast, maar andere appontwikkelaars zoals Fish on Fire zullen aan de slag moeten om apps te updaten om je apps te optimaliseren voor het grotere scherm. De apps tonen nu namelijk nog zwarte balken aan boven- en onderkant.

Het retinascherm heeft een hogere resolutie van 1136 x 640 pixels gekregen, waarbij de beeldverhouding is gewijzigd naar 16:9. De pixeldichtheid van 326 ppi is echter hetzelfde gebleven.

Bij het ontwikkelen van apps houdt Fish on Fire er altijd rekening mee dat toestellen een verschillende beeldresolutie hebben. Één app moet zowel op een iPhone, iPad, Android smartphone of tablet, dezelfde werking en een vergelijkbaar uiterlijk hebben.

Naast de introductie van iPhone 5 zijn ook iOS 6, iTunes 11, iPods en EarPods geïntroduceerd.

Voor meer informatie over deze producten kan je onder andere kijken op:
http://www.iphoneclub.nl/205501/apple-event-12-september-nieuwe-iphone-ios-6-itunes-ipods-earpods/

Auteur
Johan Poland

Johan is een Product Owner bij Fish on Fire. Als langstzittende werknemer is hij een ware expert in zijn vak. Hij is het aanspreekpunt voor de klant en zorgt voor een soepel verloop van projecten binnen Fish on Fire.

Datum:

13/09/2012