App Design Trends (Juli 2016)

7 min read - 16/07/2016

Auteur
design trends q2 2016

Van plan om een app te realiseren voor jouw bedrijf? In de loop der jaren hebben wij veel apps opgeleverd voor onder andere Essent, TUI en KLM. Geen 1 klant is hetzelfde, ‘gelukkig maar’ want hierdoor hebben wij veel kennis opgedaan, die wij graag met je delen.

 
Designen voor grotere schermen

Groot, groter, grootst. De nieuwe generatie van tablet en oversized smartphones blijft aanhouden. Er wordt meer geconsumeerd op mobiele apparaten dan ooit te voren. De markt
verwacht ongeveer 36 procent per jaar groei tot 2018. Voor kleinere smartphones is dit slechts 4 procent. Waarop bij kleinere schermen alles binnen duimbereik is, gaat dit niet op voor bijvoorbeeld de iPhone 6 plus of Samsung S6. Belangrijk is om dit dan ook mee te nemen in
het design.

Dan blijft er nog de vraag, hoe houden de mensen een grotere mobiel eigenlijk vast?
Verticaal in de ene hand of horizontaal in twee handen. Dan nog het feit dat 10 procent van de bevolking linkshandig is. Je merkt al dat je met veel verschillende factoren rekening moet houden, gelukkig hebben wij hierover al allemaal voor jeover nagedacht voor je.

 
Less is more

Een trend die zich voortzet is, minimal design. Over die misschien in jullie ogen ‘lege ruimte’ is wel degelijk nagedacht. Het lettertype, misschien heeft de designer uren zitten broeden op zijn uiteindelijke keuze.

Meer aandacht voor typografie, een clean interface, gebruik van enkele frisse kleuren om het geheel visueel aantrekkelijk te maken, al deze elementen bij elkaar zorgen voor duidelijkheid en eenvoud, want dat is waar het nu allemaal om gaat.

 
En toen was daar Pokemon GO!

Je kan er alles van vinden, maar dat jong en oud door bosjes struinen, over hekken klimmen om Ppokemon te vangen is een feit. Pokemon GO is de meest succesvolle game app ooit en heeft dagelijks meer gebruikers dan Twitter.

De app heeft in juli, per dag, gemiddeld zo’n 6 miljoen dollar omgezet door in-app aankopen. De onderstaande grafiek komt van SensorTower, die onderzoek heeft gedaan naar de enorme groei van Pokemon Go. Het is wel duidelijk dat Pokemon GO het in cijfers dubbel en dwars wint van andere populair spellen als Clash Royale en Candy Crush. Voordat de game officieel werd gereleased in de Nederlandse app stores, waren er al 1,2 miljoen Nederlanders die de game speelden! Ongelooflijk, niet?

 

mobiele design trends juli pokemon go

 

Waarom is het zo’n hype en wat hebben wij van Fish on Fire geleerd van
Pokemon Go? Wij delen graag onze inzichten!

1. De app is laagdrempelig -> Alles wat je nodig hebt is een Smartphone met GPS

2. De tijd van het jaar -> Pokemons vangen is fijner als de zon schijnt dan in de vrieskou

3. Nostalgisch -> Vroeger was alles beter.. Het voelt goed als je herinneringen kunt ophalen

4. Uitdagend -> Streven naar een grotere en betere verzameling. (Is jouw collectie beter dan die van je vriend(in) )

5. Deelbaar -> De mogelijkheid om te vergelijken en om samen pokemons te vangen is misschien wel het belangrijkste geheim van Pokémon Go

Pokemon Go maakt gebruik van het ‘Hooked Model’ van Nir Eyal. Met behulp van The Hooked Model ontwikkel je producten en diensten waar klanten niet buiten kunnen.

De vier stappen van het Hooked Model zijn: trigger, actie, variabele beloning en investering.
Oftewel de Hook-cycli. Hiermee bereik je dat gebruikers steeds weer terugkomen om je product of dienst te gebruiken. En dat dus zonder advertenties of andere toenaderingspogingen.

Auteur
Sanne Bal

Sanne behoort tot de harde kern van Fish on Fire. Sanne is een ware UI specialist. Met haar creatieve geest is ze de 'handtekening' van Fish on Fire en helpt ze onze klanten om ook hun stijl te vinden.

Datum:

16/07/2016