Appril: hèt evenement voor apps

4 min read - 16/05/2014

Auteur
gouvernestraat

Appril is een evenement georganiseerd door Jacqueline de Gruyter. Zij wilde een workshop geven en besloot de hulp van bedrijven te vragen, waarna het zo succesvol is geworden dat het is uitgegroeid tot een nationaal evenement wat elk jaar terug komt!

 

De hele maand april staat in het teken van apps. Zo zijn er verschillende lezingen in verschillende steden over allerlei soorten onderwerpen, deze onderwerpen staan natuurlijk wel in verband met applicaties.. De eerste twee edities werden gehouden in Amsterdam. Dit komt omdat Jacqueline daar zelf ook woont en daar connecties had. Door dat het evenement zo groot is geworden hebben de steden: Rotterdam, Den Haag, Eindhoven en Utrecht ook besloten om mee te doen.

De lezingen variëren allemaal van onderwerp. Zo zijn er lezingen over de juridische eisen waar je als appontwikkelaar aan moet voldoen. Maar ook lezingen over hoe je geld kan verdienen met applicaties. Het festival is dus erg veelzijdig en er zal voor iedere bezoeker wel een interessante lezing gegeven worden.

De geschiedenis van Appril

April is de maand van de apps. Dit jaar is de derde editie van het app-festival van start gegaan. Oorspronkelijk werd deze alleen gehouden in Amsterdam, maar dit jaar wordt het evenement ook in Rotterdam, Utrecht, Den Haag en Eindhoven gehouden. De eerste editie ging in April 2012 van start in Amsterdam. Hiervoor had Jacqueline verschillende bedrijven gevraagd die zich bezig houden met applicatie-ontwikkeling, om te vertellen over het werk wat zij verrichten. Dit bleek een groot succes en ondertussen is Appril uitgegroeid tot een groot app evenement met onder andere cursussen en workshops.

Populariteit

Omdat applicaties de laatste jaren erg populair zijn geworden en zelfs een serieuze bedrijfstak is geworden, blijft de interesse naar apps groeien. Op dit evenement kan je ideeën opdoen, netwerken en natuurlijke leren van andere appontwikkelaars en bedrijven die een lezing houden. Appril heeft zelfs plannen om het festival uit te breiden en de eerste contacten hiervoor zijn al gelegd in New York en Hong Kong. Appril is het ultieme appevenement om alles over applicatieontwikkeling te leren. Er zijn de hele maand April nog lezingen, voor meer informatie kan je op de Appril website kijken.

Bronnen:

http://www.iphoneclub.nl/329237/appril-de-steden-de-programmas-en-de-aanraders/

http://www.iphoneclub.nl/328157/appfestival-appril-groter-dan-ooit-drie-telefoontjes-en-het-was-geregeld/

http://www.emerce.nl/nieuws/jacqueline-gruyter-appril-moet-grens-over

http://www.dichtbij.nl/eindhoven/regio/artikel/3445299/3-april-festival-appril.aspx

Auteur
Fish On Fire

Datum:

16/05/2014