E-LEARNING APP

7 min read - 09/11/2015

Auteur
e-learning-app-laten-maken

E-learning App laten maken en mobile learning app ontwikkeling voor bedrijven en onderwijs.

Wat is een E-learning App eigenlijk?

E-learning, ook wel online leren of web-based leren genoemd, betekent in het kort leren met behulp van digitale (internet)technologie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het online maken van oefentoetsen, discussiëren met andere studenten, bekijken van lesmateriaal of het afleggen van echte examens. E-learning heeft door de snelle digitale ontwikkeling een vogelvlucht genomen, en wordt behalve door scholen ook veelvuldig ingezet door het bedrijfsleven (online opleidingsprogramma’s of certificering van eigen personeel). De ontwikkeling van E-learning apps voor tablets en smartphones neemt serieuze vormen aan en het bedrijfsleven geeft App ontwikkelaars steeds vaker de opdracht een E-learning App te laten maken.

Hoe gebruikt het bedrijfsleven E-learning?

E-learning wordt door het Nederlandse bedrijfsleven in de eerste plaats ingezet om een business efficiency slag te maken en te besparen op tijd en kosten van personeelsscholing en -certificering. Door het aanbieden van online cursussen hoeft het personeel niet meer meerdaags op locatie getraind te worden (denk aan bhv-trainingen of bijscholing), maar bijvoorbeeld via een smart-learning app het theoretische gedeelte hiervan op kantoor voltooien.

Steeds vaker zien bedrijven naast kostenbesparing ook de voordelen van in flexibiliteit van een e-learning app laten maken. Online cursussen en trainingen kunnen gemakkelijk real-time worden aangepast en de gebruiker heeft dus altijd de juiste versie wat betreft lesmateriaal en examens, ook kunnen deze beter worden overgebracht door bijvoorbeeld video, foto of geluidsfragmenten toe te voegen. Uit onderzoek blijkt dat bedrijven gemiddeld bijna een kwart van hun totale opleidingskosten besparen door slim om te gaan met e-learning! E-learning Apps worden o.a. veelvuldig gebruikt in de veiligheidssector (veiligheid bedrijfsapp), gezondheidssector (health apps), applicatietrainingen, introductiecursussen (bedrijfsapp).

 

E-learning App laten maken voor uw bedrijf: de voor- en nadelen

Een E-learning voor uw bedrijf klinkt dus veelbelovend, maar wat zijn nu echt de voordelen van een bedrijfsapp gericht op E-learning? Hieronder een overzicht van de voordelen, uiteraard zijn niet alle voordelen van toepassing op elk bedrijf. Bekijk eens welke voordelen voor uw bedrijf gelden:

  • Flexibiliteit met Mobile Learning – 24 uur per dag toegang tot lesmateriaal, studeren en maken van examens wanneer het jouw personeel uitkomt. Dus ook nooit meer kopzorgen over het inplannen van bedrijfscursussen.
  • Besparing trainingstijd – Iedere werknemer leert in zijn eigen tempo, en klassikaal gaat dit altijd net zo snel als de langzaamste schakel. Leren via een Mobile Learning App zorgt ervoor dat individuen op hun eigen tempo de stof en examens tot zich kunnen nemen.
  • Reis/verblijfkostenbesparing met E-learning Apps – Vaak vinden cursussen op locatie plaats, denk aan BHV-trainingen auto theorie-examens. Door E-learning Apps kan het theoretische gedeelte gewoon op kantoor of thuis worden voltooid, wat enorme kostenbesparing oplevert voor de werkgever.
  • Altijd actuele kennis – Cursussen en examens worden real-time in de E-learning App ingeladen, waardoor de informatie en vragen altijd actueel zijn.
  • Rijkere leeromgeving in Cursus App – Via vragen die foto, beeld en geluid combineren wordt de mogelijkheid geboden om respondenten echte situaties als vraag te stellen: denk aan een filmpje over een brandsituatie met de vraag: hoe handelt u? Het is zelfs mogelijk om de antwoordtijd te beperken, waardoor tijdsdruk nagebootst wordt en de resultaten nog realistischer zijn.
  • Resultaten direct inzichtelijk – Voor zowel werkgever als werknemer worden de resultaten en scores direct automatisch verwerkt en gekoppeld aan bijvoorbeeld een cijfer of slagingspercentage. Naast het duidelijke efficiëntievoordeel kan de werkgever in 1 oogopslag zien waar grote groepen werknemers goed of slecht op scoren in de het E-learning dashboard.

Zijn er ook nadelen? Natuurlijk zijn er ook wel nadelen van de ontwikkeling van E-learning Apps te noemen. Het traditionele leren vergt een ander vorm van zelfstandigheid en intrinsieke motivatie dan E-learning. Bij traditioneel leren krijgt de werknemer meer prikkels uit zijn directe omgeving (collega’s en leraren communiceren face-to-face) dan wanneer hij of zij zelfstandig Mobile Learning gebruikt. Traditioneel leren heeft meer face-to-face contactmomenten tussen cursist en leraar, iets wat werknemers nog steeds prettiger vinden dan digitale communicatie. Het laten maken van een E-learning App vergt een investering. De kosten van een E-learning App laten maken zijn afhankelijk van de vereiste functionaliteiten. Fish on Fire kan vanwege haar ervaring in E-learning App ontwikkeling voor een passende prijs uw E-learning App laten maken.

E-learning App laten maken?

Benieuwd wat de mogelijkheden zijn om een E-learning app te laten maken voor uw bedrijf of school? Fish on Fire heeft meerdere E-learning apps ontwikkeld voor zowel bedrijfsleven, overheidsinstanties en scholen. Met onze expertise kunnen wij efficiënt en voor een passende prijs een sterke E-learning App voor u ontwikkelen, al dan niet gekoppeld aan bestaande databases of systemen. Neem vrijblijvend contact met ons op via onderstaande gegevens, wij gaan graag met u om tafel om uw E-learning App vorm te geven.

Auteur
Fish On Fire

Datum:

09/11/2015