DE MEEST GESTELDE VRAAG OVER APPONTWIKKELING

3 min read - 22/04/2015

Auteur
app-development-process_c15c1dd5842d93a2ece025bcc56986b2

In onze rol als appontwikkelaar merken wij vaak dat de meeste mensen vrij onbekend zijn met de wereld van appontwikkeling. Zo is de meest gestelde vraag ‘Wat kost een app laten maken?’

Het antwoord zorgt er vaak genoeg voor dat we nooit meer iets van een klant krijgen te horen.

Apps zijn geen websites!

De meeste klanten die een aanvraag doen, hebben al enige ervaring met webprojecten. Door deze ervaring heeft een klant vaak een foutieve verwachting.

Bij de webontwikkeling zijn we op een punt gekomen dat je buurman, buurvrouw, oom of tante een website binnen een week kan opzetten. Ook zijn er genoeg webdesignbureaus die een professionele website binnen een aantal weken op kunnen zetten. Natuurlijk zijn er ook in webontwikkeling grote verschillen tussen websites waardoor de ene simpele website de andere complexe niet is. Bij appontwikkeling is de instap echter een stuk hoger dan bij websites.

Apps zijn verschillend van websites, omdat het gaat om echte software. Ook zijn apps vaak complexer en vereisen een veel meer gespecialiseerde skillset van ontwerpers en programmeurs.

Wat kost een app laten maken?

Houdt rekening met een prijs vanaf € 10.000,-

Je krijgt hiervoor een app welke op maat wordt ontwikkeld voor je winkel, website, bedrijf, portal, sportclub of wat dan ook. Deze kosten zijn gebaseerd op 1 platform. Als je gebruik wilt maken van meerdere platforms (iOS en Android) dan kun je de kosten simpelweg verdubbelen. De kosten zullen natuurlijk afhankelijk zijn van de complexiteit van de app en met welke andere systemen de app zal moeten communiceren. Deze oplossingen kunnen wij voor jou realiseren.

Hoe lang duurt het om een app te bouwen?

De benodigde tijd om een app te ontwikkelen hangt sterk af van de complexiteit van de app. Daarom gaan we met onze werkwijze uit van minimaal 2 tot maximaal 6 maanden:

  • 1 – 3 weken om het concept te ontwikkelen;
  • 2 – 4 weken om de app te ontwerpen;
  • 1 – 4 maanden om de bètaversie van uw app te ontwikkelen;
  • 1 – 2 maanden om de app te testen en ‘bug free’ te maken;

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden en wilt je graag een app laten maken? Neem dan snel contact op met Fish on Fire!

Auteur
Pieter de Vries

Pieter is de sales manager van Fish on Fire. Hij weet een connectie te maken met de klant en luistert kritisch om samen tot de beste oplossingen te komen. Pieter kan je feilloos advies geven over welke app het beste bij jou past of wat de volgende stap is in jouw digitale transformatie.

Datum:

22/04/2015