EFFICIËNT MAKEN VAN BEDRIJFSPROCESSEN?

7 min read - 09/07/2014

Auteur
Bedrijfsapp-laten-maken

Enterprise App laten maken?

Het aantal bezitters van smartphones op de werkvloer neemt snel toe. Steeds vaker gebruiken werknemers hun smartphone als zakelijke agenda, notitieblok, adresboek en mailbox. Echte business efficiency via de smartphone gaat nog een stap verder; Door het laten ontwikkelen van een zogeheten Enterprise App zijn bedrijven in staat om bedrijfsprocessen te versnellen of effectiever uit te voeren, met enorme kostenbesparing tot gevolg.

 

Er zijn business gedreven applicaties mogelijk die compact, taakgericht en gebruikersvriendelijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan het versnellen van het bestelproces d.m.v. een scanmodule gekoppeld aan de magazijnvoorraad waardoor er veel tijd en kosten wordt bespaard op de administratieve afdeling. Tegelijkertijd onderscheiden deze bedrijven zich van de concurrentie en tonen zij hun innovativiteit. Hoe werkt een Enterprise App, wat zijn de kosten om deze te laten ontwikkelen en wat betekent dit voor uw bedrijf?

Business efficiency 2.0 via de Enterprise App

Welke functionaliteiten dient een Enterprise App te hebben om uw werknemers efficiënter te laten werken? Uiteraard verschilt dit per bedrijf, maar over het algemeen voldoet een Business Efficiency App aan 1 van de volgende eisen:

De App zorgt ervoor dat werknemers onderweg of op locatie processen kunnen uitvoeren die voorheen alleen op kantoor mogelijk waren.

De App biedt medewerkers de mogelijkheid om bestaande database gegevens op te vragen en aan te passen en zo administratieve handelingen te vervangen. Bijvoorbeeld om op locatie bestellingen door te voeren, of dit zelfs door de klant te laten doen zoals de Verf Bestel App.

De App bespaart de medewerker tijd in zijn dagelijkse werkzaamheden en helpt hem efficiënter te werken. Dit kan ook doorwerken aan de klantzijde, wanneer bijvoorbeeld via de iPad een contract kan worden ondertekend welke automatisch wordt doorgezet naar de administratie.

Bekijk hoe Mooij Verf met de “Verf Bestel App” aanzienlijk kosten bespaart tijdens het bestelproces!

Effectieve functionaliteiten in een Enterprise App zijn vaak gekoppeld aan een bestaande database van het bedrijf vaak binnen een ERP en/of CRM. Deze koppelingen (ook wel ‘web services’ genaamd) zorgen ervoor dat bedrijfsgegevens zoals het klantenbestand of magazijnvoorraad door de App in te lezen zijn, waardoor medewerkers bijvoorbeeld bestellingen van klanten kunnen inzien of de magazijnvoorraad onderweg kunnen bekijken of aanvullen.

Wat zijn de kosten van een Enterprise App?

De kosten van een Enterprise App zijn niet duurder of minder duur als bij de ontwikkeling van een App voor het grote publiek. De kosten zijn sterk afhankelijk van de complexiteit van de benodigde functionaliteiten en de koppelingen die hiervoor nodig zijn. Hierdoor kunnen de kosten van een Enterprise App variëren tussen de 7.000 en hoe gek je het maar wilt hebben. Daarnaast is er nog de vraag: wilt u een Enterprise App voor de iPhone en iPad of voor Android, of allebei? De Enterprise App moet per platform worden ontwikkeld, en dus gelden de kosten ook per platform. Dit is zeker het geval als uw bedrijf BYOD (Bring Your Own Device) nastreeft.

Hoewel de kosten van een Enterprise App dus sterk kunnen verschillen is 1 ding zeker; wanneer de Enterprise App een bedrijfsproces versneld of versimpeld worden er aanzienlijk meer arbeidskosten bespaard! Dus kost hiet niet, maar levert het binnen een afzienbare tijd geld op.

Interne verspreiding van uw Enterprise App

Nagenoeg alle apps die worden ontwikkeld zijn te downloaden in de App Store (Apple) en Google Market Place (Android). Maar wat als je als bedrijf de ontwikkelde App alleen intern wilt verspreiden zonder dat deze beschikbaar zijn voor het grote publiek? Met het iOS Developer Enterprise Program ($299 per jaar) krijg je als bedrijf de mogelijkheid om de App in-house te verspreiden aan je werknemers. Hierdoor is de App alleen beschikbaar voor uw werknemers, worden updates automatisch doorgevoerd en bent u ervan verzekerd dat bedrijfsgegevens niet buiten de deuren van uw bedrijf beschikbaar zijn.

Wat betekent de opkomst van de Enterprise App voor uw bedrijf?

De opkomst van Enterprise Apps betekent voor uw bedrijf een nieuwe mogelijkheid om kosten te besparen, service-level te verhogen en innovatieve uitstraling te versterken. Juist in deze tijd is een Enterprise App een effectieve investering met een snel zichtbare en meetbare ROI.

Heeft u al plannen voor een App die processen binnen uw bedrijf efficiënter moet laten werken? Of is uw interesse gewekt en bent u benieuwd of er voor uw bedrijf mogelijkheden liggen op dit gebied? Fish on Fire heeft inmiddels meer dan 4 jaar ervaring als App ontwikkelaar en werkt veelal onder NDA. Ook als ontwikkelaar van Enterprise Apps is Fish on Fire uw juiste partner.

Auteur
Fish On Fire

Datum:

09/07/2014