Flat design

3 min read - 16/05/2015

Auteur
maxresdefault_f87c41f24ced6a768e541fe8cee586f7

Wat is Flat design?

Flat design is begin 2013 populair geworden, en vele bedrijven en designers maakten hier gebruik van. Flat design is namelijk erg gebruiksvriendelijk en toont structuur. Het ziet er simpel uit maar dit maakt het ook overzichtelijk en mooi. De kenmerken van Flat design is dat er veel gebruikt wordt gemaakt van ruimte en typografie. Hierdoor ziet het er modern uit waardoor het goed oogt. Zoals het woord “Flat” (plat) al zegt zijn de designs gebaseerd op 2d (2-dimensionaal). Er wordt dus geen gebruik gemaakt van schaduwen en 3d (3-dimensionaal) designs. Een goed voorbeeld van dit design is dat het niet afleidend werkt, dit was niet het geval bij andere designs waar alles er wat drukker uitzag. Fish on Fire maakt ook graag gebruik van flat design, en raden het onze klanten dan ook zeker aan!

Flat webdesign

Veel websites maken gebruik van dit overzichtelijke en ruimtelijke design. Sommige leggen de nadruk vooral op de kleur wit, terwijl andere ook meerdere kleuren gebruiken. Flat design wordt veelal gebruikt voor een overzichtelijke website. Hierdoor voelen (potentiële) klanten zich meer op hun gemak. Alles wordt namelijk in één oogopslag duidelijk. Als je snel naar een flat webdesign kijkt, wordt snel alles duidelijk doordat de website overzichtelijk is. Dit is één van de grootste voordelen van dit design.Flat design is al wat ouder dan de meeste mensen denken, alleen werd het niet vaak gebruikt. Tot dat Microsoft flat design ging integreren in hun besturingssysteem voor de Nokia Lumia reeks. Veel designers merkte dit op en begonnen het flat design te vertalen naar webdesigns en applicatie iconen.

Flat iconen

Omdat flat design erg populair is, volgen veel websites de trend. Omdat mensen flat design het liefst overal zien, is het design ook overgewaaid naar smartphones zoals de iPhone, Apple heeft sinds de update van iOS 7 voor de iPhone het hele design aangepast met flat iconen en laat net zoals Windows 8 zien dat het nog een goede toekomst heeft op het gebied van design. Zoals je misschien wel weet zijn wij niet alleen een website ontwikkelaar, maar bouwen wij ook applicaties onder de naam Fish on Fire. Ook wij maken applicaties in flat design en zorgen hiermee dat gebruikers de applicatie goed en makkelijk kunnen gebruiken. Op de afbeeldingen zie je dat flat design vooral draait om vormen en kleuren. Er wordt veel gebruikt gemaakt van felle kleuren en vormen, de meest gebruikte vormen zijn: driehoeken, vierkanten en cirkels. Zo blijft het voor iedereen simpel en overzichtelijk.

Auteur
Sanne Bal

Sanne behoort tot de harde kern van Fish on Fire. Sanne is een ware UI specialist. Met haar creatieve geest is ze de 'handtekening' van Fish on Fire en helpt ze onze klanten om ook hun stijl te vinden.

Datum:

16/05/2015