iPhone bestaat 8 jaar

2 min read - 06/02/2015

Auteur
apple-engineer-explains-the-extreme-lengths-apple-went-through-to-keep-the-original-iphone-a-secret

Het inmiddels al 8 jaar geleden dat Apple de mobiele telefoon opnieuw heeft uitgevonden door het uitbrengen van de eerste iPhone. We staan even stil bij deze revolutionaire mobiele telefoon en hoe deze de mobiele markt permanent heeft veranderd.

Van revolutie…

9 januari 2007 werd de allereerste iPhone door Steve Jobs onthuld. Dit was de iPhone 2G, vernoemd naar het langzame 2G EDGE-internetverbinding waarvan de iPhone gebruik van maakte. Naast dit netwerk zat er een AT&T-simlock op en was hij ook nog eens erg duur. Toch was de smartphone revolutionair en zette hij de markt op z’n kop.

29 juni van 2007 kwam de iPhone uit in de Verenigde Staten. Ook toen al stonden er duizenden mensen voor de Apple Stores en de AT&T retailwinkels. Om te voorkomen dat mensen inbraken, werden er niet-werkende politieagenten ingehuurd om ‘s nachts de winkels te bewaken. Veel winkels gaven aan dat ze binnen 1 uur al uitverkocht waren. 74 dagen later verkocht Apple de 1-miljoenste originele iPhone.

…naar evolutie

Ondanks dat er over de jaren heel wat is veranderd, lijken de nieuwe iPhones, als je van enkele meters afstand kijkt, nog wel erg op de originele iPhone. Maar vergis je niet, in de acht jaar is er een hele boel veranderd, vooral op technisch vlak. Ter vergelijking: de nieuwe iPhone 6 heeft 8 keer zoveel geheugen en bijna 2 keer zo hoge pixeldichtheid dan de originele iPhone. Cosmetisch is er ook veel veranderd. Denk bijvoorbeeld aan de dikte, grootte en gewicht.

Verder draaide de originele iPhone op de allereerste iOS, dat destijds iPhone OS heette. Door de jarenlange updates zitten we inmiddels al op iOS 8! Zo gaf Apple al vroeg in deze updates de gebruikers de mogelijkheid om apps van derden te installeren via de App Store. Op deze manier kreeg de telefoon steeds meer functies.

Auteur
Ian van der Geest

Ian is developer bij Fish on Fire. Als een van de langst zittende medewerkers is hij dé man voor al je technische issues. Zowel op de backend als op de frontend spuwt hij awesome code uit om jouw product on Fire te maken!

Datum:

06/02/2015