Nieuwe iPhones en de Apple Watch komen eraan!

1 min read - 17/09/2014

Auteur
iphone-6-vs-iphone-6-plus-6_1b3346169a722de2af2da5309a9b94fe-1

iPhone 6 en iPhone 6 Plus

Op 19 september 2014 worden de nieuwe iPhones verkocht in een eerste groep landen. Nederland zit in de tweede groep landen; de iPhone 6 en 6 Plus verschijnen op 26 september 2014 in de Nederlandse winkel. Er zijn verschillende aanpassingen doorgevoerd, maar wat natuurlijk als eerste opvalt is dat de iPhones groter zijn dan de vorige versies. De iPhone 6 is er in twee maten. De iPhone 6 heeft een scherm van 4,7 inch en de iPhone 6 Plus is zijn grote broer en heeft een scherm van 5.5 inch, terwijl de iPhone 5 (en zijn C en S variant) een scherm hadden van 4,0 inch.

Je huidige app zal automatisch meeschalen naar de nieuwe, grotere beeldschermen. Voor een goede gebruikerservaring zal de app wel voor de grotere schermen moeten worden geoptimaliseerd.

Om de grote schermen verder te benutten maar niet op comfort in te leveren, introduceerde Apple een aparte horizontale stand met een gecentreerd toetsenbord en allerlei handelingsknoppen er omheen. Zo is het toetsenbord alsnog te gebruiken zonder de toestellen krampachtig vast te houden. Met deze stand wordt er ook een nieuwe, iPadachtige interface voor iPhone geïntroduceerd. Ook hierop afstemmen zou een goede optimalisatie zijn voor je app.

Apple Watch

De Apple Watch is Apple’s eerste horloge, dat lange tijd in geruchten de iWatch werd genoemd. Het horloge verbindt draadloos met iPhone, waardoor je er bijvoorbeeld notificaties op ontvangt. Daarnaast zit het horloge bomvol met sensoren, waarmee bijvoorbeeld je hartslag in de gaten wordt gehouden. De Apple Watch heeft een aanraakscherm dat ook drukgevoelig is.

De Apple Watch heeft een aantal geïntegreerde horloge-apps, maar andere ontwikkelaars kunnen ook applicaties maken. Apple demonstreerde hoe deze apps bijvoorbeeld specifieke notificaties naar je horloge versturen. Momenteel kunnen wij hiervoor nog geen apps voor maken ter uitbreiding van je huidige iPhone-app, maar natuurlijk zullen we je op de hoogte houden hierover.

Auteur
Ian van der Geest

Ian is developer bij Fish on Fire. Als een van de langst zittende medewerkers is hij dé man voor al je technische issues. Zowel op de backend als op de frontend spuwt hij awesome code uit om jouw product on Fire te maken!

Datum:

17/09/2014