Smartphones nemen steeds meer beslissingen voor je

1 min read - 16/05/2014

Auteur
beslissingen-smartphone

Zoals je weet zijn Apple en Google voortdurend bezig met het innoveren van de technieken, zo zit er in de nieuwe iPhone 5S zit de M7-chip waarmee je iPhone weet wanneer je loopt, rent of rijdt. Op deze manier kan de routeplanning automatisch worden aangepast als je de auto uitstapt. Zo kan je iPhone je precies vertellen waar je heen moet lopen nadat je de auto hebt geparkeerd. Deze functies werken het best in samenwerking met CarPlay. Dit is het nieuwe info-entertainmentsysteem wat Apple heeft aangeboden aan verschillende automerken. Deze kunnen dit systeem integreren in nieuwe auto’s.

Weer een slimmere iPhone

Met CarPlay laat Apple zien hoe je de iPhone ook makkelijk in auto’s kan gebruiken. Zo kan je bijvoorbeeld muziek afspelen, telefoneren, berichten versturen en handig gebruik maken van het navigatiesysteem. Omdat Apple hun smartphonelijn zelfstandiger wil maken, is er een nieuwe chip ontwikkelt, de M7-chip. Kan niet alleen bijhouden wanneer je loopt, rent of rijdt. Maar kan ook voorspellen waar je heen gaat. Dit doet hij door een lijst te maken van plaatsten waar je regelmatig te vinden bent. Doordat jij elke ochtend om 8:30 uur vertrekt naar je werk in Amsterdam, zal de telefoon na enkele keren laten zien of er verkeershinder op jouw vaste route is.

Google Now

Google heeft ook al langere tijd een soort gelijke applicatie. Deze app geeft af en toe een melding over het weer maar kan ook de route naar je werk, school of huis weergeven. In Google Now zijn nog wat meer functies gebouwd, zo geeft de applicatie weer of jouw favoriete sportteam heeft gewonnen en hoe het met de aandelen gaat.

Behulpzaam versus privacyschending

Het is natuurlijk leuk dat smartphones zoveel voor ons kunnen betekenen en ook handig kunnen zijn met het navigeren en telefoneren, maar het baart veel mensen ook de nodige zorgen. Door deze functies verzamelen Google en Apple natuurlijk onwijs veel persoonlijke gegevens. Zolang deze goed beveiligd blijven is er niet veel aan de hand, maar zodra deze in de verkeerde handen vallen is het waarschijnlijk gedaan met de privacy die we nu nog hebben. Zo kunnen er talloze producten worden aangeboden als jij regelmatig bij elektronicawinkels komt en hier zitten weinig mensen op te wachten.

Bron: http://www.iphoneclub.nl/323642/iphone-maakt-eigen-beslissingen/

Auteur
Aziez Soekha

Aziez is de Managing Director van Fish on Fire. Hij heeft 10 jaar geleden het bedrijf opgezet en houdt zich nu bezig met de strategie en marketing van Fish on Fire.

Datum:

16/05/2014