Waarom Apple apps afwijst

5 min read - 03/12/2014

Auteur
iphone-6-review-display-app-store-

Je hebt jouw droomapp ontwikkeld en alles klopt. Er zijn geen issues meer en je wilt hem nu graag uitbrengen in de App Store van Apple. Je dient je app in, maar krijgt helaas het bericht van Apple dat hij afgewezen is en wordt geweigerd in de App Store. Wat nu?

Waarom je app geweigerd wordt

Als je je app hebt ingediend bij Apple, dan zal Apple jouw app eerst grondig controleren voordat hij online komt in de App Store. Apple controleert zeer streng, omdat het alleen de beste apps in de App Store wilt hebben en ze daarvoor aan bepaalde eisen moeten voldoen.

De 8 meest voorkomende afwijzingen

1. Crashes en bugs

De app wordt gecontroleerd op crashes en (grote) bugs. Zitten deze er nog in, dan wordt de app geweigerd.

2. Niet werkende links

Alle links in jouw app moeten het doen en moeten een functie hebben. Ook moet er in jouw app een link naar de privacy voorwaarden staan.

3. Content

De app moet helemaal af zijn, gevuld met de juiste content. Het moet over bijvoorbeeld afbeeldingen beschikken die in overeenstemming zijn met het onderwerp van de app. Apps die nog in de maak zijn of geen tekst bevatten worden niet toegelaten tot de App Store.

4. Incomplete informatie

Geef alle informatie die er nodig is om de app te beoordelen. Als er in de app een account aangemaakt moet worden, zorg dan voor een demo-account met gebruikersnaam en wachtwoord. Geef ook alle bijzonderheden door en maak bijvoorbeeld een demofilmpje als de app alleen in een speciale omgeving getest kan worden.

5. Verkeerde beschrijving

Jouw app beschrijving en screenshots moeten duidelijk zijn en kloppen met de app. Dit zorgt ervoor dat de gebruikers de app snappen, wat zorgt voor een positieve ervaring met de app.

6. Misleiden van gebruikers

Jouw app moet hetzelfde werken als dat je zegt en mag de gebruikers geen verkeerd beeld geven. Als je zegt dat de app beschikt over bepaalde functies, dan moet dat ook echt zo zijn.

7. Gebruikersgemak

De app moet van goede kwaliteit zijn, zo ook het gemak waarmee de gebruiker de app kan gebruiken. Het moet een gebruiksvriendelijke en duidelijk interface hebben, anders wordt de app niet toegelaten. Apple heeft een boekwerk aan richtlijnen gemaakt, mede over hoe het ontwerp er uit mag komen te zien.

8. Geen meerwaarde

Als jouw app weinig functies heeft of er zijn al heel veel apps beschikbaar die hetzelfde kunnen, kan jouw app ook geweigerd worden. Apple adviseert daarom om van tevoren even goed in de App Store rond te kijken, zodat jouw app zich kan onderscheiden van de apps die er al zijn.

Zoals je hierboven gelezen hebt kijkt Apple heel streng naar de apps die worden ingediend. Daarom is het belangrijk om je eerst goed in te lezen wat wel en niet van Apple mag voordat je enthousiast begint met het ontwikkelen van je app.

Als de app klaar is om naar de App Store gebracht te worden, kun je hem het beste nog een keer helemaal goed laten testen door iemand anders, op verschillende iPhones of iPads, met verschillende iOS versies. Zo weet je in ieder geval dat je app niet afgewezen wordt, doordat hij niet goed werkt.

Voor meer informatie kan je contact opnemen met appontwikkelaar Fish on Fire!

Auteur
Fish On Fire

Datum:

03/12/2014