Waarom ook jij een app nodig hebt

6 min read - 11/03/2015

Auteur
internetbureau-web-agency

Papieren formulieren vervangen door een app, een training in een app in plaats van op locatie of een nieuw product op de markt brengen? Een app is handig en levert gemak op in heel veel gevallen. De voornaamste reden die wij tegenkomen is dan ook dat een app gemaakt wordt om het gebruiksgemak te vergroten van zowel bestaande als nieuwe voorzieningen.

Ook tegenover een mobiele website heeft een app heeft verschillende voordelen. Een mobiele website kan namelijk geen gebruik maken van de hardware en software van de smartphone of tablet, terwijl een app dit wel kan. Denk hierbij aan functies als de camera, vingerafdrukscanner of agenda en contactlijst van de gebruiker. Wil je meer weten over het verschil tussen een native app en een (mobiele) webapp? Lees dan hier verder.

Soorten apps

Er zijn verschillende redenen waarom er een app wordt ontwikkeld. De 3 meest voorkomende beschrijven we hieronder.

Enterprise-app

Bedrijven hebben vaak baat bij een app. Dit heet een enterprise-app of bedrijfsapp en is erop gericht om werkzaamheden makkelijker te maken. Denk bijvoorbeeld aan het invullen van formulieren. Als dit gedigitaliseerd is in een app, gaat niet alleen het invullen sneller, maar ook het verwerken van de ingevulde gegevens. Zo kunnen deze gegevens meteen doorgestuurd worden naar het juiste systeem.

Marketingapp

Als aanvulling op bijvoorbeeld een promotiecampagne kan ervoor gekozen worden om een app te laten maken. De voordelen van een app is dat iedereen bijna altijd hun telefoon overal mee naar toe neemt en door de offline mogelijkheden van een app geeft dit extra voordelen. Ook staat het icoontjes altijd zichtbaar op de telefoon waardoor het eerder op andere plekken herkend gaat worden. Een functionaliteit van een marketingapp kan het verkrijgen van extra korting zijn of bijvoorbeeld het direct melden van klachten en vragen.

E-learningapp

Een e-learningapp is een applicatie waarin lesmateriaal, cursussen, handleidingen en examens worden aangeboden. Een e-learningapp is ontwikkeld om mensen kennis bij te brengen. Het wijst uit dat e-learning erg efficiënt is, omdat het lesmateriaal, de cursussen, handleidingen en examens op elk moment van de dag beschikbaar zijn. E-learning is niet alleen efficiënter voor de gebruikers, maar ook voor jezelf. Het bespaart je namelijk veel geld omdat bijvoorbeeld je werknemers niet op locatie hoeft op te leiden.

Expertise

Fish on Fire is een specialist op het gebied van app laten maken. Wij hebben al vanaf 2008 ervaring in appontwikkeling en kunnen dus ook voor jou een hoogwaardige app maken! Voor het ontwerp van de app werken wij volgens de laatste en standaarden in combinatie met jouw huisstijl en wensen en ook in de ontwikkelingen gaan wij voor de nieuwste technieken. Ben je benieuwd naar wat wij hebben ontwikkeld? Kijk dan in ons portfolio!

Auteur
Fish On Fire

Datum:

11/03/2015