Wat kost het laten ontwikkelen van een app? (2018)

6 min read - 08/03/2018

Auteur
apple-brainstorming-business-908288

Wat kost het laten ontwikkelen van een app?

Dé meest gestelde vraag beantwoord.

“Wat kost zo’n app, wanneer kan het worden opgeleverd en wat krijg ik dan precies?”
– iedere klant die ooit een app wilde laten maken

 

Natuurlijk wil je weten wat een app kost. Als je een nieuw huis of een nieuwe auto koopt wil je ook eerst weten wat het ongeveer moet kosten voor je gaat kijken. Maar bij een omschrijving die zo algemeen is als ‘een huis’ of ‘een auto’ kun je nog niet zoveel zeggen over de prijs.

Bedoel je een garagebox of een grachtenpand? Zoek je een tweedehands koekblik of wil je een Ferrari waarvan er maar 10 zijn gemaakt? Wat het kost om een app te laten maken hangt helemaal af van wat je zoekt. De mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos, waardoor een app van €15.000,- , tot €500.000,- kan kosten (net als een huis dus!).

Er 3 factoren die grotendeels de prijs bepalen:

– App-vorm
– Devices
– Features

 

 1. App-vorm

Welke app-vorm je nodig hebt hangt af van wat jouw app moet kunnen en voor welke platformen jij wilt dat de app beschikbaar moet zijn.

Er zijn 4 app-vormen:
– Web app
Progressive Web app
Hybride app
Native app

 

 2. Devices

Devices kunnen een grote factor hebben bij het bepalen van de prijs van een app. Misschien heb je weleens per ongeluk een iPhone app gedownload op je iPad, waarna je ineens idioot grote pixels en knoppen op je scherm zag.

Apps voor mobiele telefoons zijn meestal niet geschikt voor je tablet. Een tablet heeft niet alleen een groter scherm en een andere processor, maar mist vaak ook functies die telefoons wel hebben.

Daarnaast moet een app voor een tablet zowel bij staand als liggend beeld een goede gebruikerservaring leveren. Veel bedrijven laten om deze redenen aparte apps ontwikkelen voor telefoons en tablets. Meerdere devices betekent voor Native en (sommige) Hybride apps ook hiermee dat de app meermaal moet worden ontwikkeld.

Behalve voor Progressive Web Apps, deze apps passen zich aan het scherm aan!

 

 3. Features

De laatste en grootste factor die speelt bij het bepalen van de kosten zijn de features die in de app moeten komen. Wat zijn features? Features zijn niet meer dan de functies in een app. Denk aan inloggen, zoekfunctie, berichten ontvangen en versturen, gekoppeld worden aan hardware, enzovoort.

Zie het als wanneer je een nieuwe auto samenstelt, hoe meer je opties je wilt in de auto, hoe duurder de auto wordt. Ook is het vaak van belang dat de app verbonden moet zijn met – al bestaande – systemen, zoals een CRM systeem of ander systeem dat al wordt gebruikt.

Hiervoor moeten zogeheten API’s in de app worden gebouwd, welke de systemen verbinden met de app. Deze API’s kunnen al bestaan als het een bekend systeem is dat je wilt verbinden aan de app. Mocht dat niet zo zijn kunnen wij deze API’s bouwen.

 


 

Wat kost mijn app?

Tot dat alles wat hierboven omschreven is helemaal duidelijk is, kunnen we pas een goede prijsindicatie afgeven. Is dat het geval en wil je graag weten hoeveel dat kost? Bel ons op 020-3039000, of vul ons contactformulier in!

Auteur
Fish On Fire

Datum:

08/03/2018