Wireframes van een app

1 min read - 27/09/2012

Auteur
wireframe-app-blog_1a9be7d11c1c2dee97beec0bc13890f4

Het ontwikkelen van een app is een lang traject. Naast het ontwikkelen van de app, zal er voorafgaand goed nagedacht moeten zijn over de functionaliteiten.

Een goede manier om het proces op te starten is om te beginnen om een wireframes te maken. Een wireframe is de bouwtekening van de app, waarin stap voor stap alle pagina’s van de app worden uitgewerkt. Dit kan als ruwe schets worden opgemaakt, maar als app ontwikkelaar hebben wij ondervonden dat als hier veel tijd aan besteed wordt, dit later in het voordeel gaat werken.

Waarom?

In het proces van wireframes ontwerpen wordt het hele projectteam betrokken. De ontwerper denkt na over de usability en flows in de user interface en de programmeur over de technische haalbaarheid. Dit proces leidt vaak tot lange, maar nuttige, discussies.

Het uiteindelijke resultaat is een tastbare app die via het web bekeken kan worden. De projectmanager zal met u als klant de wireframe bespreken en uiteindelijk met u accorderen.

Conclusie

Het proces van wireframes maken gaat altijd voorafgaand aan de ontwikkeling van de app. Het geeft u alvast de kans om de app werkelijk te ervaren. De wireframe zorgt voor een eenvoudigere ontwerp- en ontwikkelingsfase, waardoor de doorlooptijd wordt verminderd en uw app sneller vanuit de Stores te downloaden is.

Auteur
Fish On Fire

Datum:

27/09/2012