DNB
COLLATERAL

hero image@3x-Jan-12-2022-11-20-29-72-AM

Case

De Nederlandsche Bank

De Nederlandse Bank is de centrale bank van Nederland. Naast het bewaken van de financiële stabiliteit in Nederland houdt DNB ook toezicht op andere banken. Als er een nieuwe bank wordt opgericht is DNB daarvan op de hoogte.

Als autoriteit deelt DNB informatie over hoe het process van een bank starten in z’n werk gaat. Zo kwam DNB bij Fish on Fire, met de behoefte voor een informatieve app over collateral services.

Group 133x@3x@
Probleemstelling

Hoe kan DNB informatie over collateral services zo overzichtelijk mogelijk bundelen in een app?

Challenge

De uitdaging

Met het internet vol informatie over collateral services, blijft DNB de meest betrouwbare bron van informatie. Die informatie staat verspreid over meerdere pagina’s op hun website. DNB heeft gemerkt dat ze veel individuele vragen kregen en het kostte veel tijd om deze allemaal te beantwoorden.

De grootste uitdaging is om zo compleet mogelijke informatie over collateral services overzichtelijk in een app te krijgen. Dit ontlast DNB van veel vragen die individueel beantwoord moeten worden. De informatie over collateral services was nu niet gecentraliseerd maar daar zorgt de app voor.

img 1@2x-3

img 22x
Solution

De werkwijze

Het concept voor de app is in samenwerking met DNB en Fish on Fire opgezet en geoptimaliseerd. DNB heeft een gedegen eigen huisstijl en het design moest aan die stijl voldoen.

Voor dit design is er samengewerkt met designers van DNB om de stijl zo consistent mogelijk te houden. De app is niet complex en is daardoor snel opgeleverd.

Result

Het resultaat

De ‘Collateral Services’ app bevat informatie over collateral en hoe banken dit gebruiken om liquiditeit te verkrijgen Ook kun je in de app antwoorden vinden op veelgestelde vragen. In de app zijn links te vinden naar belangrijke documenten en de DNB website met relevante informatie.

Om al deze informatie makkelijker vindbaar te maken heeft de app een zoekfunctie. De app is beschikbaar voor iedereen en maakt de informatie toegankelijker en duidelijker.

img 32x@