Koen
platform

app icon koen@3x
hero image@3x-1

Case

KOEN APP

De app 'Mijnkoen' is bedoeld voor werknemers van het bedrijf Koen. Koen is een detacheerbureau voor een verzameling aan hoogopgeleide professionals uit verschillende vakgebieden zoals: ICT, bouwkunde en maatschappelijke velden. 

Voor hun werknemers regelen ze de uitbetaling en arbeidsvoorwaarden met de werkgever, de wens was om dit in een app overzichtelijk te kunnen maken.

Probleemstelling

Hoe maken we een functionele app voor financielezaken met professionals uit verschillende vakgebieden als doelgroep?

Challenge

De uitdaging

De uitdagingen bij het ontwikkelen van MijnKoen waren zowel gerelateerd aan design als development. We wilden dat de uitstraling van de app zowel functioneel en overzichtelijk, als aantrekkelijk om te gebruiken was. Professionals door heel Nederland moeten gemotiveerd worden om de overzichtelijke app te gebruiken.

Toen het aankwam op het ontwikkelen van de app hadden onze developers ook een uitdaging. Dit zat hem vooral in het omzetten van een set aan vragen met veel verschillende antwoorden naar een logische flow in de code.

koen-image-1@3x

koen-image-2@3x
Solution

De werkwijze

Voor het ontwikkelen van Mijn Koen hadden we een actieve samenwerking met Koen. In een brainstorm besloten we welke functies de app moest hebben. Koen was zelf bezig met rebranding, daarbij hadden ze een gloednieuwe huisstijl die door onze designers mooi verwerkt kon worden in de app.

Onze UX expert heeft gewerkt aan het zo overzichtelijk en gebruiksvriendelijk maken van de app. Beide partijen hebben een uitgebreide voorbereiding gedaan waardoor het opleveren van de app snel ging.

Result

Het resultaat

Uit dit process kwam de app Mijnkoen. In de app kunnen werknemers van Koen hun urenregistratie per project aangeven. Ook kunnen hun reiskosten en de bijbehorende vergoeding worden berekend in de app.

Daarnaast is er een overzicht van persoonlijke documentatie zoals loonstroken en jaaropgaven. Dit heeft het leven van Koen en zijn medewerkers heel wat makkelijker gemaakt.

koen-image-3@3x