Sleep Fruits

BestOf2022GooglePlay
hero-image@3x

Case

Beter slapen met Sleep Fruits' high-performance audio-app

Fruits Music is het bedrijf achter oneindig veel succesvolle playlists en remixes met wereldwijd miljoenen streams en luisteraars. Op hun Tiktok-account lofifruitsmusic hebben zij 8,3 miljoen volgers. De populairste remix staat op maar liefst 144 miljoen streams. Een serieuze speler als het gaat om muziek streaming.

Slaap. Focus. Relax. De nummer #1 app voor goed slapen en stressverlichting.

Van de top 10 meest gespeelde playlists in Spotify is 70% slaap-, relax-, focus- en meditatie muziek. Een interessante niche voor Fruits Music. Met het succes van apps als Calm en Better Sleep in gedachten werd het idee voor een nieuwe app geboren: Sleep Fruits. Door een eigen app te lanceren kan Fruits Music haar luisteraars - beter dan met Spotify - bedienen met muziek om bij in slaap te vallen en te mediteren. Een eigen app betekent bovendien een verdienmodel zonder afdracht aan Spotify.

Van strategie naar uitdagende uitvoering

Fish on Fire heeft samen met Fruits Music de juiste strategie voor de app ontwikkeld. De customer journey is in kaart gebracht waarna we een concept hebben uitgedacht dat past bij de ambitie van Fruits Music. Het tijdsaspect was een uitdaging in dit project; de eerste versie van de app moest binnen afzienbare tijd live. Ook was het voor Fruits Music belangrijk dat de app gemakkelijk kan worden doorontwikkeld. Er moet steeds nieuwe muziek en content toegevoegd kunnen worden. 

img 1@2x

img 2@2x-1

Een audio-player van topkwaliteit

Uniek in de aanpak tijdens de bouw van de app is de keuze voor een combinatie van native en react native development. De audioplayer van Sleep Fruits maakt gebruik van multithreading; het toevoegen van geluiden en effecten aan muziek, verhalen en meditaties. Dit vraagt veel performance. Daarom is de player gebouwd in native en de rest van de app omgeving in react native. Zo hebben we ervoor gezorgd dat het project binnen de deadline kon worden opgeleverd zonder in te leveren op de kwaliteit.

Groei en doorontwikkeling van de app

Het resultaat is een stabiele, gebruiksvriendelijke app voor duizenden gebruikers die naar rustgevende muziek willen luisteren. Zij kunnen eigen mixes maken, effecten toevoegen, meditatie- en ademhalingsoefeningen volgen en nog veel meer. Gebruikers hebben al meer dan 100 playlists tot hun beschikking en Sleep Fruits voegt regelmatig nieuwe content toe. Na de publicatie in de app stores bevindt de app zich in het stadium ‘Growth’. Dit betekent dat Sleep Fruits nog altijd in beheer is bij Fish on Fire. De app wordt doorontwikkeld, de funnels worden geoptimaliseerd en het design geperfectioneerd.

img 3@2x-1

img 4@2x

Honorable mention

Zes maanden na de livegang is de app 86.000 keer gedownload. Als kers op de taart heeft Sleep Fruits een honorable mention gekregen in de Google Play Store voor de beste nieuwkomer in de categorie Best App For Good 2022. Een topprestatie!