NIEUWE UPDATE VAN APPLE!

5 min read - 09/08/2014

Auteur
ios-8-update-iphone-app

Wat brengt iOS 8 ons?

Afgelopen juni is alweer de nieuwe versie van iOS gepresenteerd door Apple op hun WorldWide Developers Conference. 9 September 2014 is deze officieel aangekondigd en woensdag 17 september om 19:00 was het dan eindelijk zover. De update van iOS 8 werd uitgebracht. Volgens Apple is dit de grootste release sinds de introductie van de App Store. Maar niet voor iedereen komt iOS 8 beschikbaar. Alleen voor gebruikers met een iPhone 4S of nieuwer, een iPad 2 of nieuwer en een iPod Touch van de vijfde generatie.

Leuke nieuwe functies

Interactieve notificaties

Apple heeft in iOS 8 notificaties interactief gemaakt. Hierdoor kun je meteen reageren op een binnenkomende notificatie bijvoorbeeld bij een berichtje van WhatsApp. Voor agenda afspraken geldt hetzelfde; krijg je een uitnodiging? Dan kun je meteen aantikken of je aanwezig zal zijn.

Widgets in het berichtencentrum

Vanaf nu kunnen app ontwikkelaars ook widgets voor in iOS 8 ontwikkelen. In de vorige iOS versies konden alleen de eigen apps informatie laten zien in het berichtencentrum, zoals de aandelen app van Apple. Maar nu kan ook bijvoorbeeld de sport app de voetbaluitslagen laten tonen in jouw berichtencentrum.

Foto’s

De foto-app van iOS 8 heeft ook vele nieuwe functies erbij gekregen. Zo is het eindelijk mogelijk om een foto te maken met de zelfontspanner, je kan met de timer functie kiezen of je na 3 of 10 seconden een foto wilt maken. In je fotoalbum kan je ook op verschillende manieren zoeken naar foto’s en video’s. Je kan zoeken op datum, foto’s uit de omgeving, favorieten of op album naam.

Wat nu ook standaard in iOS 8 zit, is het maken van time-lapse video’s. Een time-lapse video is een versneld afgespeeld filmpje waardoor je een grappig effect krijgt. Je kan bijvoorbeeld de lucht filmen of de reis ergens naartoe.

Met de nieuwe update heb je ook geen extra fotobewerking’s apps nodig. Je kan nu met de standaard foto app van Apple je foto’s en afbeeldingen uitsnijden, verschillende belichtingen instellen en kleurenfilters toepassen.

Family sharing

Het delen met elkaar is in iOS 8 nog belangrijker geworden. Als je delen met gezin hebt geconfigureerd, krijgt het hele gezin direct toegang tot elkaars muziek, films, boeken en apps. Heeft één iemand maar zijn creditcard aan zijn iPhone gekoppeld, dan is dit geen probleem meer. Je kan vanaf nu om toestemming vragen om bijvoorbeeld een app uit de App Store te kunnen kopen. Ook kan je een fotoalbum aanmaken voor het hele gezin, zo kan iedereen zijn leukste familie foto’s erin zetten. En met de gezinsagenda vergeet niemand meer zijn belangrijke afspraken.

 

Hoe maak je jouw device klaar voor iOS 8?

Heb je iOS 8 nog niet geïnstalleerd, maar wil je hem binnenkort installeren? Dan zijn hier een paar tips.

Het eerste wat je moet doen is controleren of jouw device in aanmerking komt. Dit kan je vinden aan het begin van het artikel. Als je zeker weet dat jouw device kan updaten naar iOS 8 is het belangrijk hem klaar te maken voor de update dit kan je als volgt doen:
– maak een reservekopie
– zorg dat je genoeg vrije ruimte op je device hebt
– update al je apps
– zorg voor een volle accu

Alle bovenstaande handelingen gedaan? Dan is het tijd om jouw device te updaten.

Auteur
Johan Poland

Johan is een Product Owner bij Fish on Fire. Als langstzittende werknemer is hij een ware expert in zijn vak. Hij is het aanspreekpunt voor de klant en zorgt voor een soepel verloop van projecten binnen Fish on Fire.

Datum:

09/08/2014